Rat Verlegh Stadion

Het Rat Verlegh Stadion is het stadion waarin NAC Breda zijn thuiswedstrijden speelt. Het stadion is in 1996 geopend. Destijds had het stadion nog wel een andere naam. Het kostte 29 miljoen gulden om het te bouwen. Omgerekend is dat zo’n 14 miljoen euro. Het stadion heeft door de jaren heen een aantal namen gehad, maar heet tegenwoordig naar misschien wel de beroemdste speler die de club ooit heeft voortgebracht. Het stadion is in de tussentijd alweer onderwerp van ontwikkeling. Het zal langzaam maar zeker steeds verder groeien. Zo kunnen er straks meer dan 20.000 bezoekers in.

De tribunes

Omdat het een voetbalstadion betreft, is het Rat Verlegh Stadion ingedeeld volgens een specifiek idee. Dat betekent dat de fanatieke supporters op de korte zijdes achter de doelen zitten. De ene lange zijde is voor een groot deel gereserveerd voor belangrijke sponsors. De andere lange zijde is vaak de plek waar overige liefhebbers een kaartje voor kunnen kopen. Er is ook ruimte voor supporters van de tegenstander. Daarvoor is Vak H ingeruimd. Wanneer je dus als supporter van de tegenpartij naar dit stadion komt, dan zal je in dit vak terechtkomen. NAC-supporters zitten hier eigenlijk nooit tijdens wedstrijden.

Groei van het stadion

Toen het Rat Verlegh Stadion in 1996 in gebruik werd genomen, konden er iets meer dan 16.000 mensen in. In de jaren erna is er steeds aan gewerkt om het stadion iets groter te maken. Eerst naar 17.254 plaatsen en kort erna naar 17.500 plaatsen. In 2010 werd een verbouwing uitgevoerd die ervoor zorgde dat er voortaan 19.000 mensen naar de wedstrijden komen kijken. De verdere groei moet ervoor zorgen dat in het stadion meer dan 20.000 mensen terecht kunnen. Ook het gebied rondom het stadion wordt ontwikkeld om het geheel een stuk aantrekkelijker om te bezoeken te maken.